Hartstocht De Biesbosch 2018

HARTSTOCHT   |   8 SEPTEMBER   |   DE BIESBOSCH   |   WANDELEN   |   5,10,15 OF 20 KM   |   15 EURO TICKET   |   SPONSORGELD NIET VERPLICHT

Online inschrijving is online niet meer mogelijk. Inschrijven op locatie is natuurlijk wel mogelijk.
Hopelijk tot 8 september!

Maak op zaterdag 8 september een mooie wandeling door de prachtige Biesbosch en steun hiermee de Hartstichting. Loop mee met Hartstocht De Biesbosch en haal zo geld op voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Er zijn vier verschillende routes mogelijk, alle vier door een prachtig gebied. De routes zijn beschikbaar in 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op elke route is er genoeg te zien en te beleven. Loop langs wilgentuinen, watertjes en over bruggetjes en ontdek tal van planten en diersoorten. Ga op zoek naar de visarend en ontmoet de natuurexperts die je vertellen wat De Biesbosch zo bijzonder maakt. Ook is er voor de kleine wandelaars een speciaal kinderprogramma samengesteld.

Eén van de manieren om geld op te halen voor nieuw onderzoek, is via fondsenwervende evenementen. Dit doet de Hartstichting onder andere via deze Hartstocht. Van jouw inschrijfgeld gaat namelijk minstens € 7,50 naar onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Loop jij mee? De kosten bedragen € 15,00 inclusief wandelroute en een consumptie langs de route.

Team Hartstochten

hartstocht@hartstichting.nl

Starten aan de Hartstocht is mogelijk tussen 09.00 en 11.00 uur bij het Biesbosch Museum, Hilweg 2 in Werkendam. Deelnemers van jong tot oud kunnen 5, 10, 15 of 20 km wandelen. Wij raden aan met de auto, fiets of brommer te komen. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken naast het museum. Gebruik van het veerpontje bij Werkendam Kop van ’t Land kan wat extra tijd kosten.

Bij de registratiebalie ontvang je een voucher voor een gratis kopje koffie of thee. Deze kan je inwisselen bij het cateringpunt op de route. Daarnaast is het mogelijk om diverse extra consumpties te kopen op het startpunt en langs de route. Het is ook mogelijk om een lunchpakket aan te schaffen samen met het toegangsticket.

Honden mogen aangelijnd meewandelen.

Voorinschrijving is niet verplicht. Er zijn ook mogelijkheden om in te schrijven op locatie.

• Waar kan ik mij melden?

In het Biesbosch museum kan je je melden bij de registratiebalie. Daar wordt bij aanmelding om de betalingsbevestiging gevraagd. Zorg dat je deze mee neemt of laat deze zien via je mobiele telefoon.

• Hoe laat kan ik starten?

Na het aanmelden bij de registratiebalie, kan je beginnen met de wandeling. Starten kan tussen 09.00u en 11.00u.

• Waar kan ik parkeren?

Er is een gratis parkeerplaats beschikbaar nabij het Biesbosch Museum.

• Is er een eindtijd?

Afmelden bij de organisatie voor vertrek is verplicht. Mocht er niet afgemeld kunnen worden, geef dit dan aan bij aanmelding. Dan weet de organisatie dat er niet wordt afgemeld. Tot 17.00u is de organisatie, gevestigd in het Biesbosch museum, aanwezig en bereikbaar. Om 17.00u zal het Biesbosch Museum sluiten en zal de organisatie starten met de afbouw.

• Kan ik nog veranderen van route?

Na het kiezen van 5,10, 15 of 20 KM tijdens de aanmelding, kan je deze achteraf nog veranderen door dit per email door te geven (hartstocht@hartstichting.nl).

• Mag ik mijn hond meenemen?

In De Biesbosch zijn honden hartelijk welkom. De honden dienen wel aangelijnd te zijn. Dit is nodig om de natuur te beschermen en de rust van vogels, andere dieren én bezoekers te bewaken.

• Is voorinschrijving verplicht?

Voorinschrijving is niet verplicht. Er kan ook worden ingeschreven op locatie.

De Hartstichting organiseert de Hartstocht de Biesbosch samen met Stichting Wandelsport Dordrecht en het Biesbosch Museum.

Stichting Wandelsport Dordrecht

Een stichting, oud in jaren, maar springlevend als het gaat om uw wandelplezier, bieden door het jaar heen een gevarieerd aanbod van thema tochten, en verzorgen daarnaast jaarlijks met een aantal rustposten wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse.
Met een goed bestuur en een enthousiaste kern van vrijwilligers zijn zij telkens in staat wandelevenementen en verzorging aan te bieden met de K van kwaliteit en de V van Veiligheid hoog in het vaandel.

Met plezier zetten zij zich in voor deze hartstocht, en mocht u vaker willen wandelen? Kijk eens op de website www.stichting-wandelsport-dordrecht.nl voor het aanbod van tochten.

Biesbosch Museum

De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421 en een ongekende inspiratiebron voor kunstenaars, fotografen en culturele organisaties. Regelmatig staan er in het museum tentoonstellingen en kan je exposities bekijken van vogels van allerlei pluimage.
Het Biesbosch Museum laat vooral zien op welke wijze de mens vanaf die periode tot heden zijn brood in het gebied verdiende en door zijn handelen het uiterlijk van de Biesbosch heeft bepaald.

Het Biesbosch MuseumEiland is een prima uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes door de Noordwaard. Het is ook het vertrekpunt voor vaartochten door Nationaal Park de Biesbosch.

Voor meer informatie bezoek http://www.biesboschmuseumeiland.nl/

Tevens onze dank aan https://www.wandelzoekpagina.nl/wandelkalender/ waar De Hartstocht De Biesbosch wordt gepubliceerd.