Een actiepagina aanmaken en beheren

Wat is een actiepagina?

Een actiepagina is een persoonlijke sponsorpagina op deze website die je kunt gebruiken om sponsorgeld op te halen. Op de actiepagina kunnen mensen aan je doneren. Deze pagina kun je natuurlijk makkelijk verspreiden binnen je eigen online netwerken. Wanneer je je inschrijft voor een evenement maak je direct ook je persoonlijke sponsorpagina aan.

Teampagina en actiepagina

Wanneer je met een team deelneemt aan een evenement heb je een teampagina en hebben alle teamleden een eigen, persoonlijke actiepagina. Op de teampagina kan je zien wat jullie hele team heeft opgehaald en wie de teamleden. Daarnaast kunnen nieuwe teamleden zich aanmelden op de teampagina. Op de persoonlijke pagina's staat de persoonlijke motivatie van een teamid en kan je zien wat dit teamlead aan sponsorgeld heeft opgehaald.

Actiepagina aanmaken

Je maakt de actiepagina aan wanneer je je inschrijft voor een evenement. We vragen wat je streefbedrag is, de titel die boven je actiepagina komt, je motivatie om mee om mee te doen en eventueel één of meerdere afbeeldingen voor op je actiepagina. Deze tekst en afbeeldingen komen op je pagina te staan.

Vervolgens ontvang je een e-mail om je inlogaccount aan te maken voor deze site. Met dit inlogaccount kan je daarna linksbovenaan de website inloggen en toegang krijgen tot de beheeromgeving ('dashboard') van deze site.

Teamcaptain

Degene die een nieuw team inschrijft is direct op deze website de teamcaptain. Bij het inschrijven van een nieuw team maakt deze teamcaptain zowel de teampagina aan als zijn of haar persoonlijke actiepagina. Beide pagina's kan de teamcaptain daarna beheren via het dashboard.

Actiepagina instellen en beheren via dashboard

Via het dashboard kan je je actiepagina beheren. Onder het menu 'Content' staan de opties om teksten, afbeeldingen, video's aan je pagina toe te voegen of te wijzigen. Je kunt evt. ook logo's toevoegen van (andere) bedrijven die je gesponsord hebben. Ook kan je nieuwsberichten toevoegen aan je pagina. Zo kan je iedereen via een blog op de hoogte houden van je vorderingen. Onder het menu 'Instellingen' kan je een aantal zaken instellen, bv. het streefbedrag aanpassen, de datum instellen waarnaar op je pagina afgeteld wordt (dat kan bv. de datum zijn waarop je de actie doet) en ook je actie sluiten. Tot slot kan je onder het menu 'Donaties' zien wie je sponsors zijn.

In competitie met je teamleden!

Wanneer je een team inschrijft heb je op de website een teampagina en hebben alle teamleden een eigen persoonlijke pagina. Zo kun je bijhouden welk teamlid voor de meeste inkomsten zorgt. Dit maakt het lekker competitief en je kunt er eventueel een leuke beloning aan koppelen voor de persoon die het meeste geld weet op te halen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens de sponsorpagina's die al op deze website zijn aangemaakt.